HTML

Svět BVE

2008.07.23. 10:58 :: [BVE+]Boldee

Régóta várom, hogy bemutathassam a blog olvasóinak a BVE világának havonta megjelenő újságát. Merthogy ilyen is van. A magazint Vince Black szerkeszti, 2005 áprilisa óta, amikor az első szám megjelent. A magazinokat a http://www.bve.cz/cz/casopis.html oldalon találhatjuk pdf formátumban, így akár könnyedén le is menthetjük őket. Az év minden hónapjának elején jelenik meg a magazin újabb száma, kivétel ez alól augusztus, mert - nyilvánvalóan a nyári pihenés miatt - az augusztus és szepetember hónapok összevont száma szeptemberben kerül fel az oldalra.

Mit találunk az újságban? Egy kis ízelítő: friss hírek a BVE világából, részletes pálya- és járműbemutatók, programok bemutatása, pálya-, jármű- és objektumkészítési segédletek, cikkek a valós vasútról, képek a legjobb pályákról, további vasúti és egyéb számítógépes játékok bemutatása (a konkurencia), érdekességek és fontos információk a BVE-ről, interjúk, BVE-vel foglalkozó weboldalak bemutatása, és még sok más. Éppen ezért, mivel tele van ilyen érdekes és hasznos információkkal, érdemes a régebbi számait is olvasgatni - biztos, hogy sok olyan dologra akadsz benne, amely téged is érdekel. Aki komolyabban foglalkozik a BVE-vel, annak tulajdonképpen kötelező ez a magazin.

Csak egy a bökkenő. Az újság cseh nyelvű, tehát többségünk számára nehezen érthető. Ám szerencsére gazdagon illusztrált, és vannak benne olyan szavak, kifejezések, amelyek érthetőek, és ezek nyomán könnyen ki lehet találni a szöveg tartalmát. Ha nagyon kíváncsiak vagyunk egy szöveg jelentésére, megérthetjük, úgy, hogy... De erről majd máskor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bveplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr79581377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása