HTML

openBVE teszt

2008.05.30. 13:31 :: [BVE+]Boldee

Mivel a 0.2-es próbaverzió óta nem adtam részletesebb tájékoztatást az openBVE-ről, most itt az ideje, hogy adjak. A 0.4.0.1-es verziót vizsgálom - aszerint, hogy mi változott meg benne a 0.2-eshez képest.
Az első információ, amit kiemelnék, hogy a programot tartalmazó tömörített mappát a http://openbve.zxq.net oldalról Firefox-al érdemes letölteni (ugyanis az Explorer nem hozza le rendesen, legalábbis néhány embernél nem). Kiváló újítás, hogy már nem kell mindig átírogatnunk a settings.cfg fájlt, ha másik pályát akarunk használni, csak a megfelelően átírt cfg fájlok valamelyikét kell ráhúznunk az OpenBve.exe-re, amely ezután az átírt beállításokkal indul.
Most lássuk, miben is változott a program ablaka. A bal felső sarokban rendszeresen megjelennek üzenetek, egy (számomra rettenetesen irritáló) japán fejjel együtt. (Szerencsére ezt átállíthatjuk más képre - a Graphics mappa announcer.png fájlját kell kicserélni.) Jó hír, hogy a jobb felső sarokban megjelennek a markerek. Az ablak bal alsó sarkában pedig a menetirányváltó, a sebességváltó és a fékek állapotát láthatjuk.

 

További újítások: a járművek fizikája jól működik (a program képes értelmezni a Train.dat-ot); a BVE 2-höz készült járművek vezetőállásai és animált elemeik jól jelennek meg; működnek a jelzők, sőt az előttünk haladó szerelvényt is láthatjuk; az egyszerűbb hangokat már hallhatjuk, és ahogy távolodunk térben a motorkocsitól/mozdonytól, a motor hangjának erőssége is úgy csökken.
Az F9 megnyomásával "átadhatjuk" vonatunkat egy AI vezetőnek, vagyis a program irányítja a járművet úgy, hogy tartsa a menetrendet és emellett vegye figyelembe a sebességkorlátozásokat.
Az F10 gomb lenyomásával megjeleníthetjük illetve elrejthetjük az fps-t, valamint információkat kaphatunk a vonatról és a pályáról.


Érdemes próbálgatni különféle pályákat az openBVE-ben. Például az FGC vonalhoz le is tölthető egy csomag: http://www.trenomania.it/bve/download/scenario/FGC-openBVEpatch.zip Ennek segítségével újra fel tudjuk fedezni ennek a csodálatos vonalnak a részleteit - openBVE-ben.


És ennél sokkal több javításról is beszámolhatnék, de hely és idő hiányában inkább ezt most nem teszem. Helyette ajánlom, hogy mindenki fedezze fel a programban rejlő lehetőségeket, és várjuk együtt a további verziókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bveplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr13494983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása