HTML

openBVE 0.3

2008.05.16. 14:52 :: [BVE+]Boldee

Megjelent az openBVE 0.3-as próbaverziója, letölthető a http://openbve.zxq.net oldalról. Jelenleg próbálgatom a programot, valószínűleg majd később megjelenik egy írás ezzel kapcsolatban. Miközben nagy izgalommal várjuk a programot, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy hátulütője is van a dolognak. Egyetértek pre-zlivel, aki a következőképp nyilatkozott:
„jó oka volt Mackoy úrnak arra, hogy ne csináljon külső nézetet vagy animált objektumokat: így maradt kezelhetően egyszerű és mérsékelt gépigényű a játék (mégis élvezhető és adott esetben látványos alternatívát biztosítva azoknak, akiknél ilyen vagy olyan okok miatt a TRS vagy az MSTS nem jött be). Attól tartok, hogy ahogy egyre teljesebbé fejlődik az OpenBVE, úgy válik egyre bonyolultabbá. És itt nem csak arra gondolok, hogy a játékosoknak egyre komolyabb gépekre lesz szükségük (ez a mai átlagtechnológiával talán simán áthidalható), hanem inkább az építőket féltem. Kissé furán hangzik, de ahhoz, hogy az ember BVE2/4 alá objektumot, pályát vagy járművet tudjon szerkeszteni, meg kellett tanulni egy viszonylag jól behatárolható és könnyen leírható, gyorsan elsajátítható módszertant, de semmiképp nem volt szükség informatikusi szakképzettségre ahhoz, hogy az ember élvezhető eredményt produkálhasson. Kicsit tartok attól, hogy egy sokkal fejlettebb progi eltántorítja azokat a lelkes amatőröket, akik szívesen építkeznének, de félnek a bonyodalmaktól."

Továbbá sokan úgy gondolják: az openBVE egy külön program, mi megmaradunk az eredetinél. Nos, az is lehet, hogy emiatt két részre fog bomlani a BVE világa: azokra, akik támogatják az openBVE-t, és azokra, akik nem.
Úgy gondolom, érdemes elolvasni a http://www.vonatmagazin.hu/?p=1112 oldalon található leírást. Nemsokára további részletek az openBVE-ről, itt a blogon.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bveplusz.blog.hu/api/trackback/id/tr50472581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex · http://www.alex-bve.extra.hu 2008.05.17. 11:56:22

Pre-zli írásával én is egyetértek. Egyrészt, nekem megy a 14-es villamos a BVE 2-ben 17-20 fps-sel, míg az openBVE-ben csak 5-tel. Másrészt, valóban, az openBVE többet fog nyújtani, de bonyolult lesz olyan kiegészítőket készíteni hozzá, amik ki is használják az új funkciókat.

Reméljük, hogy ügyes lesz a program fejlesztője, és valahogy tudja majd növelni az fps-t (ami nagyon jó lenne).

[BVE+]Boldee · http://oldiesmusic.blog.hu 2008.05.20. 14:05:17

Érdemes olvasgatni a BVE Klub fórumának openBVE-s topikját is.

Gothpaladinus · http://gothpaladinus.blogspot.com 2010.04.19. 11:11:17

Szerintem mostanra már semennyire sem igaz Pre-zli akkori gondolata az OpenBVE-ről. Aki eddig nem váltott BVE 2/4-ről, azok közül a legtöbben már csak a valamivel komolyabb grafikus gépigény (elsősorban OpenGL 2-es videokari hiánya) miatt nem váltottak, pedig szeretnének, vagy már teljesen kivonták magukat a BVE világából, mint pl Martin Finken...
A nagyobb, komplikáltabb tartalomhoz igazodás pedig mint azt láthatjuk, simán megtörtént, minden jelentősebb akadály nélkül...
süti beállítások módosítása